Zencefilli Biftek
MALZEMELER (4 Porsiyon)
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- Yarım su bardağı haşlanmış sebze suyu ya da haşlanmış et suyu
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 çay kaşığı zencefil
- Bir tutam karabiber
Vog kızartması (az yağda tavada kızartma) için;
- 450 gr ince doğranmış göğüs biftek
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gr kadar ikiye bölünmüş mantar
- 1 küçük kase doğranmış ıspanak
- 2 adet doğranmış yeşil soğan
YAPILIŞI:
Marinesi için:
- Tüm marine malzemelerini kapağı olan bir kapta karıştırıyoruz.
- Marine sosuna bifteği de ekleyip kapağı kapatıp çalkalıyoruz.
- Soslu bifteği 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
Vog kızartması için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya döküp marine edilmiş bifteği ve sarımsağı da tavaya alıyoruz (marine sosunu kapta bırakıyoruz, daha sonra kullanacağız) ve biftek pişene kadar soteliyoruz.
- Bifteği tavadan alıp kenarda bekletiyoruz.
- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı daha ekliyoruz.
- Mantarı, ıspanağı ve marine sosunun kalanını tavaya ekliyoruz.
- Ispanak solana kadar ve sos yoğunlaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Bifteği tavaya alıp birlikte de soteliyoruz.
- Üzerine yeşil soğanı da ekleyip servis ediyoruz.
Bu lezzetli yemeğin 1 porsiyonu yaklaşık 325 kalori!
Online diyet hakkında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.