Tahinli-hurmalı Kurabiye
MALZEMELER (20 Adet)
- 15 adet kuru hurma
- 200 gram tahin
- 2 yemek kaşığı toz keten tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Vanilya özütü veya 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı su (hamurun içine)
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
YAPILIŞI:
- Hurmaların çekirdekleri çıkartıp, yarısına gelecek şekilde su ilave ediyoruz. Ardından kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayan su 1-2 yemek kaşığı kadar kalana kadar ocakta haşlıyoruz.
- Ardından blendarda püre haline getiriyoruz.
- Tüm malzemeyi hurma püresi ile birlikte yoğurma kabına alıp bir karıştırıcı ya da elimizle hamur hazırlıyoruz.
- Hamuru tezgahta merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz.
- Hamur açılırken hafif çatlamalar olabileceği için küçük parçalarla çalışalım.
- Kalıp yardımıyla şekil veriyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında 8-10 dk pişiriyoruz.
Not: Kurabiyeler beyazken fırından alın.
Bu leziz kurabiyelerin bir tanesi yaklaşık 89 sağlıklı kalori!
Online diyet hakkında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.