Peynirli Rulo Krep
MALZEMELER (3 Porsiyon)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı light süt
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 150 gram light beyaz peynir
- Kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz
YAPILIŞI:
- 1 adet yumurta, çukur bir kabın içinde çırpılır.
- Sırası ile süt ve tuz ilave ederek karıştırın.
- Boza kıvamına gelene kadar, tam buğday unu ilave ederek karıştırmaya devam edilir.
- Hazırlanan hamur, krep tavasına dökülerek kısık ateşte pişirilir.
- Peynir ve maydanoz karıştırılarak, kreplerin üzerine paylaştırılır.
- Rulo yaptıktan sonra, tabağa aldıktan sonra biraz dinlendirip, dilimleyerek sunabilirsiniz.
- Artan krepleri dilimlemeden derin dondurucuda saklayabilir, servis yapmadan 1-2 saat önce çıkarıp dilimleyebiliriz.
Bu lezzetli krep dilimlerinin 1 porsiyonu yaklaşık 272 kalori.
Online diyet hakkında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.