Kabak Tabanlı Pizza
MALZEMELER (2 Porsiyon)
Taban için:
- 1 adet kabak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı yulaf unu veya kepeği
- 1 tutam kuru kekik
- 1 adet yumurta
- Tuz, Karabiber
Sos için:
- 2-3 adet doğranmış domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yaprak fesleğen
- Tuz, Karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 50 gram mozzerella ya da light kaşar
- 8-10 adet dilimlenmiş zeytin
- 4 adet cherry domates (1 bütün, diğerleri ortadan yarım kesilmiş)
- 3-4 yaprak fesleğen
YAPILIŞI:
Taban için:
- Rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak derin bir kaba alıyoruz.
- Üzerine kalan taban malzemesi ekliyerek hamur hazırlıyoruz.
- 22-23 cm çapında krep tavasını tereyağ ile yağlıyoruz.
- Karışımı tavanın ortasına dökürek kaşığın tersi ile eşit kalınlıkta yayıyoruz.
- Ocak üzerine aldıktan sonra tava ısıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte hamur tavayı bırakıncaya kadar tutuyoruz.
- Rengi kızarıp çıtır oluncaya kadar kızartıyoruz.
Sos için:
- Bir tencerede sarımsakları soteliyoruz.
- Salça ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Domates, tuz ve karabiber ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Fesleğeni de ekledikten sonra rondodan geçiriyoruz.
- (Sos ne kadar güzel olursa pizza o derece lezzetli olacaktır!)
Pizzanın Hazırlanması:
- Hazırlanan pizza tabanını ısıya dayanıklı bir pizza altlığına alıyoruz.
- Üzerlerine eşit şekilde domates sos sürüyoruz.
- Fesleğen ve dilim zeytin de ekledikten sonra 1 bütün cherry domates tam ortaya, diğerlerini eşit aralıklarla kenarlara sıralıyoruz.
- Üzerine Peynir serperek 180 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
- Dilimleyerek sıcak servis yapıyoruz.
Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de doyurucu pizzanın 1 porsiyonu (yarısı) sadece 210 kalori!
Online diyet hakkında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.