Biberiyeli Tavuk
MALZEMELER (2 Porsiyon)
- 300 gr. tavuk göğüs eti
- 1 adet limon
- 1 diş ince rendelenmiş sarımsak
- 1-2 tutam toz biberiye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, pul biber
- 1 adet limon (dilimlenmiş)
YAPILIŞI:
- Limon suyu, sarımsak, biberiye, zeytinyağı, tuz ve pul biberi bir kasede karıştırıyoruz.
- Tavuk etlerini iri küpler şeklinde doğruyoruz.
- Limon suyu karışımına ilave ederek buzdolabına kaldırıyoruz. (En az 2 saat, en fazla 1 gece marine edilir.)
- Tavuklar şişlere takılarak, ortalarına bir dilim limon takıyoruz.
- Izgara tavamızı ısıyoruz ve şişlerimizi çevirerek pişiriyoruz.
Bu protein kaynağı yemek, yaklaşık 255 kalori.
Yanına sağlıklı tam tahıllar ve salata eklemeyi unutmayın!
Online diyet hakkında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.