Balık Köfte
MALZEMELER (2 Porsiyon)
- 300 gr. somon fileto
- 2 tepeleme yemek kaşığı yulaf kepeği veya 1 ince dilim tam buğday ekmeği
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 2-3 sap ince doğranmış taze soğan
- 1 adet ince doğranmış kırmızı biber
- Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
- Somon filetoyu keskin bir bıçakla çok ince olacak şekilde doğruyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek fazla ezmeden hafifce harmanlıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz köfte harcını iki parçaya ayırarak her birini 10 cm çapında şekillendiriyoruz.
- Orta sıcaklıktaki tavada altını üstünü kızartarak pişiriyoruz.
- Yüksek ateşte kızartmayın yoksa ortası çiğ kalabilir.
Bu sağlıklı köftenin 1 porsiyonu yaklaşık 275 kalori!
Online diyet hakkında bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.